Tudtad, hogy a virtuális séta versenyelőnyt jelent az eladó vagy kiadó ingatlanoknál?

Az ingatlanpiac egy időtálló jövedelmező iparág. A házak és lakások iránti kereslet évek óta folyamatosan növekszik. Az iparág azonban egyre versenyképesebbé válik a piaci igények kiszolgálása érdekében. A közvetítők igyekeznek a leghatékonyabb stratégiát kialakítani és a sikeres értékesítésre törekszenek.

Az ügyfelek vonzásához különböző megoldásokat próbálnak bevetni. Az egyik ilyen eszköz az virtuális séta/online ingatlan séta, amely versenyelőnyt jelent a hirdetők számára, akik kiadni (airbnb, albérlet, nyaraló, stb.) vagy eladni szeretnék az ingatlanjaikat. Az online bejárás során 3D-ben és 360°-ban tekinthetjük meg a lakásokat és a házakat anélkül, hogy odautaznánk. Ezek mellett a virtuális séták számos előnnyel is járnak.

1. A potenciális vásárlók meggyőzése online virtuális sétákkal

Az ingatlanhirdetések virtuális sétával lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy a 360 fokos felvételekkel virtuális túrákon keresztül úgy mutassák be ingatlanjaikat, mintha az érdeklődő ott lenne a helyszínen. Ahelyett, hogy csak képeket vagy videókat mutatnának be promóciós anyagként, egy teljes 360°-os és/vagy 3D-s nézetet láthatnak, és az ingatlan minden helyiségét egyetlen kattintással, saját készülékükről bejárhatják. Ez a megközelítés izgalmasabb és magával ragadó élményt nyújt a leendő vásárlók számára.

Virtuális séta képernyőkép eladó házról
Budajenő eladó ingatlan

2. A virtuális séta idő- és költségmegtakarítást jelent

Amikor egy új ingatlant kínálunk eladásra vagy kiadásra, előfordulhat, hogy rengeteg megkeresést kapunk az érdeklődőktől. Mindegyikükkel való találkozás gyakran időigényes és fárasztó lehet. Ráadásul néhányan csak kíváncsiak, és nem áll szándékukban vásárolni. A virtuális séta kiszűri a sokszor csak kiváncsiságból és nem valódi vételi- vagy bérleti szándékkal érkezőket.

A virtuális túrával az ügyfelek laptopjukon, okostelefonjukon és tabletjükön is megtekinthetik az ingatlant. Nagy eséllyel csak a komoly érdeklődök telefonálnak és kérnek további információt. Ez felszabadítja a hirdető idejét, így más területekre is összpontosíthat.

Az online túrákhoz hozzáadhatóak továbbá információs pontok, mint például a helyiségek mérete, nyílászárók típusa vagy a bútorokról, háztartási gépekről biztosíthatunk további információkat.

3. Kitűnsz a versenytársak közül a virtuális séta alkalmazásával

A virtuális túrák manapság már nem számítanak újdonságnak, de csak néhány ingatlannál található ilyen megoldás és kevesen vannak tisztában az előnyeivel. Így egy 360-as VR túra megvalósítása versenyelőnyt jelenthet a hirdető számára. Ezért a virtuális séták izgalmas és kreatív tartalma növeli a vásárlási hajlandóságot és javíthatja a felhasználói élményt is.

Amennyiben virtuális túrát szeretnél magadnak vagy vállalkozásodnak, nézd meg a virtuális túra szolgálatás oldalunkat és keress bizalommal!