Építkezések, földmunkák

Időhatékony és pontos méréseink jelentős költségmegtérülést jelenthetnek!

Miben tudunk segíteni?


Az építkezések, földmunkák, anyagmozgatások monitorozásában, mérésében. Ahogy minden szolgáltatásunk esetén, itt is a fotogrammetria eszközeit alkalmazzuk, mellyel mérhető és összehasonlítható eredményeket tudunk biztosítani.

Felkeltettük az érdeklődésed? Keress minket!

Mérhető, bejárható, monitorozható

A területről nem csak egy videót vagy fotót készítünk – az eredmény egy teljesen körbejárható 3D-térkép lesz, melyen könnyen elvégezhetőek a centiméter pontosságú mérések. A különböző időpontokban készített felvetélek és 3D-térképek segítségével össze tudjuk hasonlítani a munkafázisok eredményeit, és végül a végeredmény is összevethető a tervekkel.

A pontos mérhetőség (pl. földtömegszámítás, térfogatszámítás) és a naprakész jelentések komoly megtérülést jelenthetnek azokon a területeken, ahol földmozgatást, anyagmozgatást végeznek – így pl. bányászat vagy aggregátumgyártó vállalatok esetén.

A drónfelmérés gyors, biztonságos és kevésbé akadályozza a mindennapi munkavégzést. Emellett a levegőből több információ rögzíthető, mint a földről, és olyan helyek is bejárhatóak, ahol a hozzáférés nehézkes lehet (pl. magasabban lévő elemek, vizes területek stb.).

Az építkezési területekről 360°-os felvételekkel is tudunk szolgálni.

Földtömeg számítás drónfelmérés segítségével

Adatgyűjtés

A területre egy előre egyeztetett időpontban kimegyünk és drónnal befotózzuk.
Mérettől függően több száz vagy akár több ezer fotó is készülhet. A felméréssel, térképezéssel általában 1-3 óra alatt végzünk.

Feldolgozás

Némi utómunka után a képekből összeállítjuk a 3D-térképet egy fotogrammetria szoftver segítségével (pl. Reality Capture), melyen el tudjuk végezni a szükséges méréseket.

Eredmény

Az elkészült eredményt 3D-modellként, pontfelhőként, ortomozaikként (vagy ortofotóként) és riportként is továbbíthatjuk. A felsoroltak mellett légi fotókat és videókat is küldünk, ha szükséges.

Lépj velünk kapcsolatba